Dette kan ske hvis der er fejl i din elinstallation

Dette kan ske hvis der er fejl i din elinstallation

Dette kan ske hvis der er fejl i din elinstallation

Bål og brand. Simpelthen det værste scenarie du kan forestille dig. Det kan også give stød, at have fejl i el-systemet. En person med dårligt hjerte, eller et barn kan godt komme alvorligt til skade ved et stød. I mange tilfælde når det heldigvis ikke at gå galt. I rigtig mange tilfælde vil sikringen eller selve relæet slå fra, hvis der er opstået en alvorlig fejl. Er uheldet ude og er der fejl i dit el-system, så kan det ende rigtig galt. At få stød er yderst ubehageligt, men brænd er en hel anden snak. Opdaget i tide kan det godt være skaden ikke når at blive alt for voldsom. Bliver den ikke opdaget i tide, eksempelvis hvis den opstår mens du og din familie sover, så kan det gå rigtigt galt. Få et eltjek og undgå fejl.

Udskift de gamle elinstallationer

Gamle e installationer skal bare skrottes. Det er simpelthen ikke risikoen værd at spare de penge en udskiftning koster. Skal du prioritere mellem ting der skal fikses på dit hus, så vælg altid strøm før alt det andet. Det handler om din og din families sikkerhed. Få et tjek og lyt til din elektrikers gode råd.

Tjek altid el, når du køber ny bolig

En ny bolig, sommerhus eller kolonihave med indlagt strøm, bør efterses ved overtagelsen. Få et el-tjek og lyt til elektrikeren. Siger han at noget skal laves om, så lad være med at ignorere ham, få det fikset med det samme. Igen, det handler om sikkerhed.

Pas på hundehvalpe og andre små gnavere

En ny hund i familien er noget af det skønneste man kan forestille sig. En hvalp skifter tænder og lige som hos babyer, så klør tænderne når de er på vej ud. du kan hjælpe hvalpen ved at give den tygge ben og bide legetøj. Alligevel bør du nok holde øje med alle synlige ledninger. Ledninger er bare så herlige at bide i for sådan en størrelse.

En hundehvalp er naturligvis ikke en gnaver, ud over i den periode hvor den skifter tænder. Mus og rotter og andet småkravl er gnavere. Tjek dit hus, sommerhus og kolonihavehus for ubudne gæster. Har du haft mus eller rotter bør du få tjekket hele dit el-system, ikke kun de synlige ledninger. Mus og rotter kan komme ind de mest usandsynlige steder og kan volde stor skade på dit el-system.