Har du styr på din skorsten?

Har du styr på din skorsten?

Har du styr på din skorsten?

Hvis du er en af de heldige ejere af en brændeovn eller pejs, så har du også en skorsten, som skal passes. Men var du klar over, at skorstensinddækning kan være en nødvendighed?

Noget af det mest hyggelige man kan forestille sig, inkluderer for manges vedkommende tanken om en tændt brændeovn, mens det stille regner udenfor.

Det vækker en helt særlig følelse i de fleste af os! Men. Hvis du har en brændeovn, så har du også en brændeovn at passe.

For det kan altså også blive alt andet end hyggeligt, hvis din skorsten er misligholdt og det pludselig står ind med regnvand på det ellers hyggelige setup.

Kender du til lovkravene på dette område? Hvis du ikke gør det, så er der hjælp at hente. Læs med her, og bliv klogere på, hvad der skal til, for at du lever op til kravene til håndtering af en skorsten.

Hvor ofte skal skorstensfejeren egentlig komme?

En skorsten skal renses mindst en gang om året og i visse tilfælde, kan der være behov for mere end den ene gang. Det er noget, skorstensfejeren vurderer, ligesom det er skorstensfejeren, der kan komme med råd til, hvordan du bedst passer på lige netop din brændeovn.

Hvilke materialer fyrer du op med i din brændeovn? Og hvor meget bruger du din skorsten i løbet af året? Sådanne spørgsmål er afgørende for, hvor meget rensning, din skorsten har behov for.

Det er også ret afgørende hvordan dine tagforhold er, og hvor gammel og velfungerende en skorsten, du har siddende.

Skorstensinddækning kan være en nødvendighed

Hvad er skorstensinddækning, tænker du måske? Skorstensinddækning tætner omkring din tagflade og skorsten og kan være en nødvendighed for din skorsten og dit tag.

Om det er noget, du bør få foretaget, afhænger af de specifikke forhold, der gør sig gældende for din skorsten og dit tag. Det vil derfor være noget, som en fagperson kan vurdere.

Men uanset om det er en streng nødvendighed for din skorsten eller ej, vil det altid være en god ide og en god taginddækning af skorstenen sørger nemlig for, at der kommer meget mindre vand og skidt ned i skorstenen.

På den måde kan det altså også hjælpe lidt på udgifterne til skorstensfejeren, hvis du er en af dem, der skal have renset din skorsten flere gange årligt.