KAN MAN MALE EN KÆLDERTRAPPE?

KAN MAN MALE EN KÆLDERTRAPPE?

KAN MAN MALE EN KÆLDERTRAPPE?

Du kan sagtens male din trappe. Men der er nogle detaljer som du skal have på plads når du planlægger dit malerprojekt, blandt andet hvilke farver du vil anvende og hvilken type maling som egner sig bedst til lige netop den trappe som du skal male. Hos Gebenna.com forhandler vi slidstærkt gulvmaling fra både Gjøco og Primacol som er yderst velegnet til træoverflader – også selvom de er lakerede, men du kan også anvende Primacols gulvmaling på betongulve, og faktisk er den også egnet til anvendelse udendørs. Med Gulvmaling fra Primacol eller Gjøco er du sikker på at din trappe kan holde til mange års slid! Se vores udvalgte produkter til når du skal male din trappe her.

HVILKEN FARVE TIL TRAPPEN?

Når du skal vælge farve til trappen, er det let at gå med det klassiske hvide valg. Og det er også super flot! Vær opmærksom på at man sjældent maler med kridhvid maling – den er oftest knækket en smule. Hvis du vil have din trappe til at matche de resterende trædetaljer i dit hjem, eksempelvis dine træpaneler og fodlister, bliver disse som standard produceret i farven RAL 9010 eller NCS 0-500 S. Du kan også vælge at male din trappe i forskellige farver. En trappe malet i tre forskellige farver, tone-i-tone er faktisk super flot! Du finder gulvmaling i farver fra Gjøco til din trappe her.

SÅDAN MALER DU DIN TRAPPE

  1. Sørg for at rengøre trappen meget omhyggeligt med grundrens. Lad trappen tørre helt, før du begynder at male den.
  2. Fjern al løs maling med en spartel. Hvis der sidder løse malerrester, kan den nye maling ikke hæfte sig ordentligt fast.
  3. Spartel alle revner og hakker med træspartel. Når produktet er tørret, slib da let så overfladen bliver helt jævn. Tør alt slibestøv væk.
  4. Hvis trappen er helt ny, eller står i ubehandlet træ skal du grunde den med en spærregrunder, for at undgå knastgennesmslag og harpiksudtræk.
  5. Så er du klar til at male din trappe. Mal kanterne med en lille pensel, og brug en malerrulle til trappetrinnene og andre flade overflader. Vi anbefaler at du anvender en skumrulle, for et helt glat resultat.
  6. Mal trappen ad to omgange. I enkelte tilfælde kan det være nødvendigt at male trappen ad tre omgange.
  7. Når du har givet trappen det sidste lag maling, skal du vente i minimum et døgn før du tager den i brug, for at sikre dig at malingen er hærdet. Vær dog opmærksom på at malingen først er 100% hærdet efter 5-6 uger, så trappen vil være ekstra sårbar overfor ridser i den første tid.

Det kan virke som et uoverskueligt projekt at male sin trappe, men når du er færdig med forarbejdet, er det faktisk ingen sag. Sørg for at afdække de områder som du ikke vil male, og mal oppefra og ned. Når du står med din smukke nymalede trappe, garanterer vi at det har været det hele værd!