Hvilken Type Græsslåmaskine Er Bedst?

Hvilken Type Græsslåmaskine Er Bedst?

Hvilken Type Græsslåmaskine Er Bedst?

Når man skal vælge den rigtige plæneklipper, kan man nemt blive overvældet af det store udvalg af forskellige maskiner. Det kan i mange tilfælde være forvirrende hvorvidt en elektrisk eller benzindrevet model er bedst egnet til lige præcis din have. Vi har derfor valgt at bryde det ned for dig, for at gøre det så nemt som muligt at vælge lige den græsslåmaskine, der passer til dig. Det første og sandsynligvis mest indlysende spørgsmål at stille er: “hvor stor er min plæne?”. Nem, håndterbare og lette plæneklippere vil være mest egnet til mellemstore haver, hvor størrelsen typisk når op til 500m². Selvkørende plæneklippere med yderligere funktioner og større klippebredde, er mere egnet for de større haver på op til 2500m². For traditionelle plæneklippere er den store betragtning valget mellem en elektrisk eller benzindrevet græsslåmaskine. Hvis din have ikke er større end 500m², og der ikke er mange muligheder for kabel, er den elektriske model et velegnet valg for dig. Den eldrevne model klipper ovenikøbet stille og uden udstødningsemissioner.

Benzindrevne plæneklippere er tværtimod det klassiske valg, hvis du ønsker dig en velklippet plæne til en god pris. På plæneklipperguide.dk finder du et godt overblik over de bedste plæneklippere, som egner sig bedst til din have. Benzindrevne plæneklippere kræver selvfølgelig benzin i tanken, men med en høj ydeevne giver de robuste resultater til en god pris. De kan generelt dække lange afstande, men hvis din have fylder mere end 2500m² skal man nok overveje en plænetraktor.

Fordele og ulemper ved en Robotplæneklipper

Ideen af en robotplæneklipper der vedligeholder en perfekt trimmet græsplæne, er meget tiltalende for mange mennesker. Men hvad er fordelene egentlig ved en robotplæneklipper og hvordan ser bagsiden af medaljen ud? En robotplæneklipper er langt mere praktisk end andre typer plæneklippere så snart den er installeret. Når først din robotplæneklipper er installeret, vedligeholder den din have fuldstændig automatisk. Man kan også nemt finde det meget tidskrævende at skulle passe sin plæne med en traditionel plæneklipper. Desuden kan det sandsynligvis også betyde, at græsset vokser sig lidt for langt til tider. En automatisk robotplæneklipper giver dig lov til at slappe af og bruge din tid, på ting som du hellere vil gøre. En af de helt store ulemper ved robotplæneklipperen er at prisen i mange tilfælde ender i den høje ende. Der er selvfølgelig mærker der har specialiseret sig i at minimere prisen uden at skære ned på ydeevnen og kvaliteten. For eksempel er den danske Gardena Robotplæneklipper en stor frontløber i robotkategorien på det europæiske marked. Men der findes selvfølgelig også andre egenskaber for robotplæneklipperen, som ikke helt lever op til den traditionelle maskine. Den nuværende mangel på at skabe pæne striber er helt sikkert en ulempe for robotmodellen, og de ender ofte med at skære i et helt tilfældigt mønster.